24 Канал з посиланням на Новини.LIVE ділиться перевіреним рецептом засолювання, який підкорить вашу родину і гостей. Також зверніть увагу на важливі поради, які допоможуть приготувати м'яке сало.
Читайте також Королівський салат з морепродуктами на Новий рік: цей рецепт запам'ятають всі
Як засолити м'яке сало
- Час: 30 хвилин (3 – 5 днів – соління)
- Порції: 1
Інгредієнти:
– сало – 1 кілограм
– сіль (кам'яна) – 150 – 200 грамів
– часник – 6 – 8 зубчиків
– лавровий лист – 5 штук
– чорний перець горошком – 1 чайна ложка
– паприка, коріандр або інші спеції – на смак
Приготування:
- Помийте сало під холодною водою і ретельно обсушіть паперовими рушниками. За бажанням, наріжте його на шматки розміром 10 – 15 сантиметрів для зручності.
- У невеликій мисці змішайте сіль, перець і спеції. Почистіть часник і подрібніть його на тонкі пластинки. Натріть кожен шматок сала сіллю, приділяючи особливу увагу зрізам. Додайте часник, втираючи його в поверхню сала.
- Викладіть шматки сала у контейнер або скляну банку, пересипаючи їх лавровим листом і горошинами перцю.
- Накрийте сало харчовою плівкою або кришкою та залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Потім поставте його в холодильник на 3 – 5 днів.
Секрети ідеального сала
Експерти радять щедро приправляти сало сіллю, підкреслюючи, що воно здатне ввібрати стільки, скільки потрібно, а надлишки легко видалити перед подачею на стіл.
Також заохочується використання часнику та спецій для посилення аромату, хоча помірність є ключовим фактором для збереження природного смаку сала.
Для тих, хто бажає зробити свою страву більш вишуканою, рекомендується засолювати сало протягом тривалого періоду, з рекомендованою тривалістю 5 днів у холодильнику перед заморожуванням для довготривалого зберігання.
Цікаво: як приготувати тушковану капусту з грибами у рукаві.