Укр Рус
1 червня, 11:02
2

Для чаю та десертів: як правильно засушити м'яту на зиму і яка помилка знищить всю її користь

Основні тези
  • Заготівля м'яти на зиму – це тільки смачний та корисний час, а й можливість вдосконалити страви та десерти.
  • Правильне сушіння м'яти критично для збереження її користі.

Кожній господині варто попіклуватися про заготівлю м'яти на зиму, адже це не лише смачний заспокійливий чай, а й можливість вдосконалити велику кількість страв. Однак варто робити це правильно, інакше користі в рослині залишиться не так багато.

Сушити м'яту легко, але далеко не всі роблять це правильно. В результаті рослина втрачає свій аромат та корисні властивості, а це не той результат, якого всі очікують. Як треба сушити м'яту – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media. 

Читайте також Чому картопляне пюре не можна робити блендером: помилка, яка зводить з розуму кулінарів

Як правильно сушити м'яту 

Найбільш надійний спосіб завжди підказує досвід поколінь. Наші бабусі сушили м'яту на нитці, і це чудовий спосіб зберегти її смак, аромат та корисні властивості. Зрізаємо м'яту зранку до спеки, промиваємо, обсушуємо і зв'язуємо у пучки. Вішаємо в коморі або в коридорі, коли приблизно через 5 – 7 днів листя стане ламким, то перекладаємо в скляну банку з кришкою. 

Можна скористатися духовкою або електросушаркою, але це потребуватиме пильності, щоб не пересушити рослину. В сушеній м'яті висока концентрація ефірних олій, тому не треба позбавляти її цієї переваги. 

Правильний час зрізання м'яти, ніякого сонця під час сушіння і герметичне зберігання – ось і весь секрет, який гарантовано подарує найкращий результат. 

Редиска не гірчитиме: перевірені секрети