Сушити м'яту легко, але далеко не всі роблять це правильно. В результаті рослина втрачає свій аромат та корисні властивості, а це не той результат, якого всі очікують. Як треба сушити м'яту – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Чому картопляне пюре не можна робити блендером: помилка, яка зводить з розуму кулінарів
Як правильно сушити м'яту
Найбільш надійний спосіб завжди підказує досвід поколінь. Наші бабусі сушили м'яту на нитці, і це чудовий спосіб зберегти її смак, аромат та корисні властивості. Зрізаємо м'яту зранку до спеки, промиваємо, обсушуємо і зв'язуємо у пучки. Вішаємо в коморі або в коридорі, коли приблизно через 5 – 7 днів листя стане ламким, то перекладаємо в скляну банку з кришкою.
Можна скористатися духовкою або електросушаркою, але це потребуватиме пильності, щоб не пересушити рослину. В сушеній м'яті висока концентрація ефірних олій, тому не треба позбавляти її цієї переваги.
Правильний час зрізання м'яти, ніякого сонця під час сушіння і герметичне зберігання – ось і весь секрет, який гарантовано подарує найкращий результат.
Редиска не гірчитиме: перевірені секрети.