Редиска додає стравам пікантності, але зайва гіркота може лише нашкодити. Як цього легко уникнути з гарантованим результатом – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba.
Читайте також Продукт для обраних: скільки коштує найдорожче мʼясо у світі та чому воно таке дороге
Як прибрати гіркоту редиски
Ідеально працює лимонний сік з сіллю. Редиску ретельно миємо, нарізаємо тонкими кружальцями та перекладаємо в глибоку миску. Присипаємо сіллю, поливаємо соком лимона (на 100 грамів — приблизно 1 – 2 чайні ложки), перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин. Перед приготуванням салату промиваємо редиску під струменем води.
Також можна скористатися яблучним оцтом. Змішуємо 1 столову ложку оцту з 200 грамами нарізаної редиски. Даємо настоятись — гіркота зникає, а овоч набуває приємного смаку та аромату.
Якщо у вас є більше часу, то цілі коренеплоди можна просто замочити у солоній воді. На 1 літр солі достатньо десертної ложки солі.
Швидко і корисно: найлегший рецепт домашнього майонезу.