Варимо креветки правильно: 5 нюансів, про які мало хто знає
У кулінарному світі, сповненому вишуканих страв, варені креветки виділяються як улюблений делікатес, перед яким мало хто може встояти. Хоча це і не найекономніший варіант, але інколи треба себе балувати.
Попри простоту приготування, все не так однозначно. Готувати креветки слід за певними правилами, передає 24 Канал з посиланням на Daily News.
Читайте також Виявляється, ми все життя робили не так: ці приправи та трави псують суп – не додавайте їх
Як правильно варити креветки
Серед споживачів є поширена скарга на вартість заморожених креветок – багато заявляє, що це "дорогий лід". Однак, експерти стверджують, що заморожування креветок є найбезпечнішим методом зберігання. Купівля заморожених креветок не тільки зберігає якість морепродуктів, але й значно знижує ризик харчових захворювань.
Не варто класти такі морепродукти прямо в каструлю. Щоб підсилити аромат і забезпечити оптимальний смак, важливо правильно розморозити їх перед приготуванням. А, щоб смак вийшов бездоганним і чистим, у кожної креветки варто видалити кишківник – інакше буде гіркуватість.
Не менш важливим є точне співвідношення води для приготування креветок. Рекомендується використовувати 1 літр води на кожні пів кілограма креветок, щоб кількість води вдвічі перевищувала вагу морепродуктів.
Час приготування креветок може значно відрізнятися залежно від виду. Для очищених креветок достатньо кількох хвилин, тоді як великі тигрові креветки потребують близько 7 хвилин, щоб досягти оптимальної ніжності.
Додатково рекомендується посолити воду для варіння, щоб ще більше покращити смак.
А ви знали? Гречану кашу та кускус можна приготувати без варіння і плити.