На смак страви впливає саме кількість спецій. Однак, певні приправи не підходять для перших страв, бо просто можуть зіпсувати їх. Які приправи та трави не слід додавати до супу, розповідає 24 Канал з посиланням на Novosti24.

Читайте також Мало хто знає: чи справді потрібно відварювати картоплю перед запіканням у духовці

Які приправи та трави зіпсують суп

  • Гострі приправи

Готуючи їжу, важливо бути обережними з певними приправами, які можуть суттєво змінити смак страв. Такі інгредієнти, як мелений перець, гострий чилі, імбир і карі, можуть перебити смак страви, що може призвести до її несмаку.

Кулінарні експерти рекомендують додавати ці приправи індивідуально в кожну тарілку, дозволяючи людям підлаштовувати смаки під особисті уподобання.

  • Сушена зелень

Кріп і петрушка стали найпоширенішими травами в рецептах супів. Іноді до них додають базилік. Хоча ці трави, як правило, вважаються корисними, їхні сушені форми часто можуть виглядати як солома.

Тому рекомендують заморожувати трави для приготування супів на зиму, щоб зберегти їхню свіжість і аромат.

Які приправи та трави можуть зіпсувати смак супу
Які приправи та трави можуть зіпсувати смак супу / Unsplash

  • Ароматні трави

Кулінари не рекомендують використовувати лаванду в перших стравах, особливо в супах. Вони застерігають, що додавання цієї трави може не дати бажаного смаку. Натомість її цінують за чудовий настій у чаї, де вона може посилити ароматичні якості напою.

Є сумніви і щодо використання м'яти. У турецькій кухні м'яту зазвичай додають до сочевичних супів та інших подібних страв. Однак її часто нагрівають з оливковою олією та пластівцями червоного перцю на сковороді, створюючи заправку, яка може бути несумісна з нашими класичними рецептами супів.

А ви знали? Гречану кашу та кускус можна приготувати без варіння і плити.