Наприклад, чи потрібно перед випікання в духовці відварювати картоплю? На це питання дає відповідь 24 Канал з посиланням на UA Vestnik.

Читайте також Щоб вийшла не підошва для взуття: цей інгредієнт зробить з курячого філе "сам сік"

Чи потрібно відварювати картоплю перед запіканням

У кулінарних колах експерти підкреслюють, що хоча ця технологія не є обов'язковою, вона настійно рекомендується тим, хто прагне швидше отримати ароматну страву з ситною хрусткою скоринкою. Шеф-кухарі радять відварювати картоплю до напівготовності, і цей процес не займе не більше 10 хвилин.

Найкраще почищену і нарізану картоплю залити окропом і поставити на вогонь. Після цього важливо злити воду і видалити зайву вологу з картоплі для досягнення найкращого результату.

Ретельне просушування овочів перед приготуванням має вирішальне значення, оскільки в результаті страва набуває золотисто-коричневого кольору з хрусткою скоринкою, зберігаючи при цьому м'яку та ніжну внутрішню частину.

А ви знали? Гречану кашу та кускус можна приготувати без варіння і плити.