Більшість і не здогадується: чи можна зберігати мед в холодильнику
- Мед можна зберігати в холодильнику, але низькі температури прискорюють кристалізацію. Рекомендується зберігати його у відділенні для овочів при +10 градусів.
- Для тривалого зберігання великих запасів меду можна використовувати заморожування.
Мед – невіддільна частина чаювання. Однак, не вщухають суперечки щодо найкращого способу його зберігання: одні виступають за зберігання в холодильнику, інші стверджують, що найкраще його зберігати при кімнатній температурі.
Існує думка, що у холодних умовах продукт втрачає смакові властивості. Чи дійсно це так розповідає 24 Канал з посиланням на Pixel Inform.
До теми Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед окропом
Чи можна зберігати мед в холодильнику
Експерти радять, що хоча корисні ласощі можна зберігати в холодильнику, низькі температури можуть прискорити кристалізацію меду. Щоб зберегти його якість, рекомендується поміщати мед у відділення для овочів, де температура зазвичай становить близько +10 градусів за Цельсієм.
Певні сорти меду вимагають рівня вологості 21% або вище і повинні зберігатися тільки в холодильнику. Однак, дуже важливо уникати розміщення меду поруч з продуктами з сильним запахом, такими як риба, часник і цибуля, оскільки навіть герметична банка не гарантує захисту від поглинання запаху.
Чи можна зберігати мед у холодильнику / Фото Pexels
Якщо ж потрібно зберегти великий запас меду на тривалий час – його можна заморозити. Але дуже важливо вибрати правильний контейнер для зберігання, щоб у ньому було достатньо вільного місця для природного розширення меду при заморожуванні.
Коли настане час використовувати мед, бажано розморозити його при кімнатній температурі, намагаючись не відкривати контейнер одразу.
А чи знаєте ви, як розтоплювати зацукрований мед.