Укр Рус
18 квітня, 16:01
2

Вона теж має термін придатності: скільки часу може зберігатися домашня ковбаса

Основні тези
  • Домашня ковбаса зберігається в холодильнику від 3 до 7 днів, далі може змінюватися консистенція та запах.
  • Для тривалого зберігання ковбасу рекомендується заморожувати, загорнувши у фольгу або папір, не використовуючи поліетиленові пакети.
Скільки часу може зберігатися домашня ковбаса Скільки часу може зберігатися домашня ковбаса

Напередодні Великодня люди запасаються ковбасою. Однак, не всі споживачі знають належну тривалість зберігання цього популярного м'ясного продукту. А вони належать до тих, що швидко псуються.

На термін зберігання впливає кілька факторів, тому ця цифра відрізняється від виду виробу. Скільки часу може зберігатися домашня ковбаса розповідає 24 Канал.

Читайте також Буженина вийшла сухою: які помилки з соковитої великодньої страви зроблять гуму

Скільки часу може зберігатися домашня ковбаса

Ковбаси, приготовані в домашніх умовах або куплені, мають термін придатності приблизно від 3 до 7 днів при зберіганні в холодильнику. Після цього терміну у них може з'явитися слизька консистенція і неприємний запах.

Однак, термін зберігання ковбас може виходити за рамки типових очікувань. Це визначається кількома факторами, зокрема:

  • типом ковбаси – вареною, домашньою чи сиров'яленою,
  • типом використовуваної оболонки, яка може бути натуральною або синтетичною,
  • конкретними інгредієнтами, що входять до складу ковбаси.

Крім того, вирішальну роль відіграє і температура, при якій зберігається ковбаса –  рекомендується зберігати ковбасу в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів. А напівкопчені та копчені ковбаси можна тримати навіть при температурі +10 градусів.

Як найкраще зберігати

Після відкриття оболонки ковбаси термін її зберігання значно скорочується. Для тих, хто не планує з'їсти весь продукт протягом кількох днів, заморожування – дієвий спосіб зберегти його якість.

Скільки можна зберігати ковбасу і як правильно / Фото Unsplash

Щоб забезпечити оптимальне збереження, рекомендується загорнути ковбасу у фольгу або папір для випічки перед тим, як покласти її в морозильну камеру.

Зберігання в поліетиленових пакетах взагалі не рекомендується, оскільки це може призвести до втрати вологи та зміни смакових якостей ковбаси.

До слова, як відрізнити натуральні сосиски від підробки.