Укр Рус
22 серпня, 10:40
2

В минулому їх готували у кожному домі: як зробити горохляники

Основні тези
  • Горохляники – оладки з гороху, що колись були дуже популярні.
  • Сьогодні ця автентична страва знову стає актуальною, адже легко готується з найпростіших інгредієнтів. 

Горохляники – це оладки з гороху, які колись мали дуже велику популярність. Втім, усі, хто куштував цю автентичну страву, повертаються до неї все частіше.

Українська кулінарна культура – це смачні шедеври з простих інгредієнтів та невибагливе приготування. 24 Канал пропонує вкотре у цьому переконатися, приготувавши горохляники за рецептом з TikTok vikysia.ua

Читайте також Сніданок, який підкорив цілий світ: звідки походить шакшука і як її приготувати

Як приготувати горохляники? 

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 1 пачка гороху (800 грамів);
– 1 склянка борошна;
– 2 цибулини;
– сіль, перець до смаку;
– 1 яйце.

Як приготувати горохляники: відео 

Приготування

  1. Відваріть горох відповідно до вказівок на упаковці.
  2. Цибулю очистьте та наріжте кубиками, після чого обсмажте на гарячій сковороді до золотистості.
  3. Відцідіть горох через друшляк і додайте до нього підсмажену цибулю, борошно, яйце, сіль і перець.
  4. Сформуйте котлетки та обсмажуйте їх на добре розігрітій сковороді до утворення рум’яної скоринки. Кришкою накривати не потрібно.
  5. Подавайте страву зі сметаною або грецьким йогуртом.

Смачного!

Справжній делікатес можна приготувати навіть з субпродуктів. Зірковий Олександр Педан показав, як смачно приготувати сердечка у соєвому соусі.