Цей смак уособлює любов і гори: насолоджуємося карпатським баношем зі шкварками та бринзою

5 вересня 2024, 01:01
Читать новость на русском

Джерело:

Шуба

Банош займає особливе місце в українській гастрономічній спадщині. Готувати його треба з любов'ю – і тоді результат буде просто фантастичним.

Банош зі шкварками, грибами та бринзою – яскрава кулінарна візитівка українських Карпат. Той, хто спробував його лише раз, закохується у цей витвір кулінарного мистецтва назавжди. 

Читайте також У вас благатимуть готувати їх щодня: запікаємо соковиті сосиски з овочами

Рецепт баноша з грибами та шкварками 

Час: 35 хвилин 

Порцій: 4

Інгредієнти: 
– 500 мілілітрів вершків 20%;
– 500 мілілітрів молока;
– 150 грамів кукурудзяної крупи;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 80 грамів копченої грудинки;
– 100 грамів сала;
– 100 грамів бринзи;
– 150 грамів маслюків;
– олія для смаження. 

Приготування

  1. Сало ріжемо шматочками і смажимо на розігрітій сковороді до хрумкості, те саме робимо з грудинкою.
  2. Зливаємо зі шкварок жир, на тій самій олії смажимо гриби. Якщо немає лісових – можна використати печериці. 
  3. У каструлю наливаємо вершки, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Тоненькою цівочкою додаємо крупу, потім – гаряче молоко і добре перемішуємо.
  4. Знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Постійно помішуємо і варимо крупу 15 – 20 хвилин. Регулюйте консистенцію, щоб каша не вийшла надто густою.
  5. Подаємо банош з бринзою, шкварочками та грибочками. 

Смачного!

Вона стане для вас відкриттям: намазка за 10 хвилин на всі випадки життя.