Цей смак уособлює любов і гори: насолоджуємося карпатським баношем зі шкварками та бринзою
Джерело:
"Шуба"Банош займає особливе місце в українській гастрономічній спадщині. Готувати його треба з любов'ю – і тоді результат буде просто фантастичним.
Банош зі шкварками, грибами та бринзою – яскрава кулінарна візитівка українських Карпат. Той, хто спробував його лише раз, закохується у цей витвір кулінарного мистецтва назавжди.
Читайте також У вас благатимуть готувати їх щодня: запікаємо соковиті сосиски з овочами
Рецепт баноша з грибами та шкварками
Час: 35 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 мілілітрів вершків 20%;
– 500 мілілітрів молока;
– 150 грамів кукурудзяної крупи;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 80 грамів копченої грудинки;
– 100 грамів сала;
– 100 грамів бринзи;
– 150 грамів маслюків;
– олія для смаження.
Приготування:
- Сало ріжемо шматочками і смажимо на розігрітій сковороді до хрумкості, те саме робимо з грудинкою.
- Зливаємо зі шкварок жир, на тій самій олії смажимо гриби. Якщо немає лісових – можна використати печериці.
- У каструлю наливаємо вершки, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Тоненькою цівочкою додаємо крупу, потім – гаряче молоко і добре перемішуємо.
- Знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Постійно помішуємо і варимо крупу 15 – 20 хвилин. Регулюйте консистенцію, щоб каша не вийшла надто густою.
- Подаємо банош з бринзою, шкварочками та грибочками.
Смачного!
Вона стане для вас відкриттям: намазка за 10 хвилин на всі випадки життя.