Домашній майонез, який не зрівняти з магазинним: рецепт нашвидкуруч

20 листопада 2024, 14:22
Читать новость на русском

Майонез – обов'язкова заправка на кожному столі. Він широко використовується в різноманітних салатах, слугує намазкою для бутербродів і часто подається на стіл як соус.

Тому не дивно, що стало модним готувати майонез власноруч, оскільки інгредієнти обираються якісні та більш корисні, ніж в магазинних соусах. Тим паче рецепт дуже простий та займає до 5 хвилин часу. Тож, як приготувати майонез в домашніх умовах, розповідає 24 Канал з посиланням на "Новини Ю".

Читайте також Без нього не обходиться жодне свято: рецепт легендарного салату "Білочка"

Як приготувати домашній майонез

  • Час: 2 хвилини
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– олія – 200 мілілітрів
– гірчиця – 1 чайна ложка
– цукор – 1 чайна ложка
– яйце – 1 штука
– оцет – 1 чайна ложка
– сіль – 0,5 чайної ложки

У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.

Приготування:

  1. Влийте в чашу блендера олію. Додайте жовток, гірчицю, сіль, цукор. Збийте інгредієнти до однорідності – приблизно 40 секунд.
     
  2. Коли ви побачите, що маса починає схоплюватися, тоді поступово підіймайте блендер з дна, продовжуючи збивати майбутній майонез.
     
  3. Десь за 30 секунд влийте в масу оцет і ще збивайте 20 – 30 секунд.
     
  4. На цьому етапі майонез повинен вже бути готовий. Охолодіть і додавайте до салатів, бутербродів або просто ставте на стіл, як соус.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте яєчний спред з оселедцем і яблуками.