Домашній майонез, який не зрівняти з магазинним: рецепт нашвидкуруч
Майонез – обов'язкова заправка на кожному столі. Він широко використовується в різноманітних салатах, слугує намазкою для бутербродів і часто подається на стіл як соус.
Тому не дивно, що стало модним готувати майонез власноруч, оскільки інгредієнти обираються якісні та більш корисні, ніж в магазинних соусах. Тим паче рецепт дуже простий та займає до 5 хвилин часу. Тож, як приготувати майонез в домашніх умовах, розповідає 24 Канал з посиланням на "Новини Ю".
Читайте також Без нього не обходиться жодне свято: рецепт легендарного салату "Білочка"
Як приготувати домашній майонез
- Час: 2 хвилини
- Порції: 1
Інгредієнти:
– олія – 200 мілілітрів
– гірчиця – 1 чайна ложка
– цукор – 1 чайна ложка
– яйце – 1 штука
– оцет – 1 чайна ложка
– сіль – 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Влийте в чашу блендера олію. Додайте жовток, гірчицю, сіль, цукор. Збийте інгредієнти до однорідності – приблизно 40 секунд.
- Коли ви побачите, що маса починає схоплюватися, тоді поступово підіймайте блендер з дна, продовжуючи збивати майбутній майонез.
- Десь за 30 секунд влийте в масу оцет і ще збивайте 20 – 30 секунд.
- На цьому етапі майонез повинен вже бути готовий. Охолодіть і додавайте до салатів, бутербродів або просто ставте на стіл, як соус.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте яєчний спред з оселедцем і яблуками.