Поєднання простоти та вишуканості: фарширована картопля у духовці, що зробить вечерю незабутньою
Джерело:
Smachno.uaУ кулінарному світі фарширована картопля, запечена в духовці, стає улюбленим вибором тих, хто шукає чудове поєднання простоти та вишуканості. Ця страва стане ідеальною основною стравою як для сімейного обіду, так і для звичайної вечері з друзями.
Пропонуємо приготувати запечену в духовці фаршировану картоплю – страву, яка майстерно поєднує м'яку текстуру картоплі з соковитим смаком її пікантної начинки. Цей рецепт обіцяє стати чудовим доповненням до будь-якої трапези, й всього за годину, пише Smachno.ua.
Читайте також Омлет без яєць: незвичайний рецепт традиційного сніданку
Як приготувати фаршировану картоплю в духовці
Час: 1 година
Порція: 2 – 3
Інгредієнти:
– картопля – 5 штук;
– гриби (печериці або маслюки) – 250 грамів;
– шинка – 200 грамів;
– сир плавлений (можна замінити сметаною або вершками) – 400 грамів;
– кукурудза консервована – 100 грамів;
– зелений горошок – 100 грамів;
– перець, сіль та зелень до смаку.
Приготування:
- Картоплю помийте та розріжте навпіл уздовж. Між половинками картоплі покладіть шматочок вершкового масла і загорніть у фольгу. Запікайте картоплю в духовці до готовності (40 – 50 хвилин).
- Готуємо два види начинок. Для першої начинки шинку наріжте дрібними кубиками, а з кукурудзи зливайте сік. З'єднайте шинку, кукурудзу та сир, і добре перемішайте.
- Для другої начинки гриби наріжте на невеликі шматочки й трохи підсмажте їх. Замість консервованого горошку для начинки можна взяти молодий горошок, попередньо опустивши його в окріп на 2 хвилини. Гриби з'єднайте з сиром, зеленим горошком і перемішайте.
- Потім із половинок картоплі акуратно ложкою вийміть серединки, які додаєте до готових начинок і ще раз перемішуєте. Посоліть та поперчіть. Отриману масу викладіть на половинки картоплі гіркою. Зверху прикрасьте петрушкою або кропом.
Різниця є: в яку воду кидати картоплю, якщо ми плануємо її варити.