Укр Рус
15 липня, 07:47
1

Не треба ні краплі води: як легко перетворити елементарну гречку на шедевр

Основні тези
  • Кулінари рекомендують варити гречку на бульйоні замість води для насиченого смаку.
  • Перед варінням гречку слід обсмажити на сухій пательні до горіхового аромату.

Варена гречка – один з найбільш популярних гарнірів. Однак інколи варто відходити від правил та пробувати нові способи її приготування.

Варити гречку на воді – просто, але ви можете досягнути значно більшого, якщо переглянете цей підхід. Як перетворити елементарну гречку на кулінарний шедевр – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Цікаво Розкішний напій власними руками: рецепт вина зі смородини

Як смачно зварити гречку?

Досвідчені кулінари радять не використовувати воду, а замінити її бульйоном. Тоді смак гарніру буде насиченим та оригінальним – нічого спільного з повсякденною простотою.  

Для цього використовують курячий, грибний або овочевий бульйон. Насправді варто спробувати всі варіанти, аби обрати той, який найбільше смакуватиме саме вам. 

До того, як варити гречку на бульйоні, потрібно обсмажити її на сухій пательні до появи горіхових ноток. Так крупа вбере в себе різні смаки ще краще. 

Що стосується пропорцій, то тут все незмінно: 1 чашка крупи і 2 чашки бульйону. Після приготування найкраще накрити крупу кришкою і ще трішки її "томити" впродовж 10 – 15 хвилин. 

Новий рівень задоволення: як приготувати смачний кабачковий торт.