Укр Рус
30 вересня, 20:13
1

Сирі чи варені: як правильно заморозити гриби

Основні тези
  • Перед заморожуванням гриби слід перевірити на свіжість і пошкодження, нарізати на скибочки, а також недовго проварити для кращого збереження.
  • Гриби необхідно розділити на порції перед заморожуванням, а заморожені гриби можна використовувати без попереднього розморожування для приготування страв.

Джерело:

Beszamel

Для заморожування придатні практично всі лісові гриби. Однак головна умова для всіх одна – вони повинні бути свіжими.

Перед заморожуванням уважно перевірте гриби, щоб переконатися, що вони не пошкоджені, інформує Beszamel. Найкраще відразу нарізати гриби на шматочки, які ви захочете використовувати в приготуванні. Товщина скибочок залежить від того, як ви їх будете використовувати.

Не пропустіть Чи можливо приготувати шоколадний рулет без випічки: рецепт на який знадобиться 20 хвилин

Краще заморожувати сирі чи варені гриби

Перед заморожуванням бажано недовго проварити гриби. Така процедура дозволить зберігати заморожені гриби довше. Після варіння їх слід процідити та почекати, поки вони охолонуть.

Морозимо гриби правильно / Фото Pixabay

Також гриби необхідно розділити на порції. Розмістіть окремі частини на лотках і поставте в морозилку. На наступний день помістіть заморожені гриби в поліетиленовий пакет. Завдяки цьому трюку ви зможете згодом легко взяти необхідну вам порцію.

Заморожені гриби, які використовуються для приготування страв, розморожувати не потрібно. Їх варто одразу смажити, тушкувати або відварювати.

Що приготувати на десерт? "Пташине молоко" точно сподобається всім.