Одразу готуйте подвійну порцію: рецепт класичного гуакамоле, яке вразить всіх без винятку

4 грудня 2024, 12:30
Читать новость на русском

Гуакамоле – надзвичайно смачна і проста у приготуванні намазка зі стиглого авокадо. Цю універсальну пасту можна змінювати безліччю способів залежно від обраних додаткових інгредієнтів. Однак, ключовим компонентом залишається авокадо.

Ця ароматна страва зазвичай подається у супроводі кукурудзяних начос, але не обмежується лише молодіжними вечірками. Адже авокадо, основний продукт серед споживачів, які піклуються про своє здоров'я, тому часто використовується як намазка для сніданкових тостів на сніданок. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує рецепт класичного гуакамоле.

Читайте також Магазинний і поряд не стоїть: готуємо сирний соус, від якого всі будуть в захваті

Класичне гуакамоле

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– авокадо – 2 штуки 
– томат рожевий – 3 штуки 
– цибуля червона – 1 штука 
– оливкова олія – 1 столова ложка 
– сіль – 1 чайна ложка 
– кінза свіжа – 20 грамів

Приготування:

  1. Якщо використовуєте морську сіль грубого помелу, розтовчіть її товкачиком у ступці. Туди ж влийте олію та перемішайте.
     
  2. Почистьте цибулю, наріжте дрібними кубиками і покладіть у ступку чи мисочку з олією та сіллю. Вимиті помідори наріжте дрібними кубиками, разом із цибулею перетовчіть у ступці.
     
  3. Вимийте та подрібніть кінзу. Додайте в масу.
     
  4. Авокадо очистьте від шкірки, наріжте невеликими шматочками, покладіть в масу та розчавіть виделкою. Ретельно перемішайте.

Гуакамоле готове – прикрасьте за бажанням шматочками перцю чилі та кінзою. Подавати можна як в ступці, так і намащене на підрум'янений тост.

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати класичний "Вінегрет" з незвичними інгредієнтами.