Все змішали й в духовку: готуємо різдвяний лимонно-маковий кекс
У світі домашньої випічки кекси стали популярним рішенням для любителів десертів. Завдяки своїй універсальності вони чудово підходять до чаю, кави, компоту чи навіть келиха вина, що вже говорити про різдвяний стіл. Ідеальним його доповненням стане лимонно-маковий кекс.
Він виходить вологим, повітряним, вершковим, з ніжним ароматом лимона та приємним хрускотом макових зернят. Простим рецептом різдвяного кексу ділиться 24 Канал з посиланням на тікток фудблогерки @ann.
Читайте також Стане головною окрасою новорічного столу: готуємо неймовірний мандариновий торт без випікання
Різдвяний лимонно-маковий кекс
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
– 120 грамів вершкового масла;
– цедра з 2 лимонів;
– 120 грамів цукру;
– 50 мілілітрів лимонного соку;
– 2 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 190 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– дрібка солі;
– 30 грамів маку.
Для відмірювання:
– 100 грамів цукру;
– 50 грамів білка;
– 2 столові ложки лимонного соку.
Як приготувати лимонно-маковий кекс: дивіться відео
Приготування:
- У найбільшій місткості збийте вершкове масло з цукром до кремової маси – 2 – 3 хвилини. Додайте цедру лимона, продовжуючи збивати. Потім по одному вбийте яйця, збиваючи після кожної до однорідності.
- В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і мак. Введіть лимонний сік у яєчно-масляну масу. Далі додавайте молоко – збийте до однорідності.
- Вилийте тісто у підготовлену форму, розрівняйте верх. Випікайте 45 – 55 хвилин при 170 градусах, перевіряючи готовність шпажкою. Вийміть кекс із форми після охолодження.
- Тепер у каструлі нагрійте воду до легкого кипіння. Зверху поставте металеву миску так, щоб її дно не торкалося води. Зменште вогонь до мінімуму.
- У мисці з'єднайте білки, цукор і сіль. Поставте на водяну баню, постійно помішуючи вінчиком, щоб цукор розчинився, а білки прогрілися – приблизно 3 – 4 хвилини.
- Зніміть миску з водяної бані та починайте збивати білкову масу міксером на середній швидкості. Коли вона почне тримати форму, збільште швидкість і продовжуйте збивати до утворення блискучих стійких піків. Додайте лимонний сік і збийте ще 10 – 15 секунд.
- Нанесіть масу на охолоджений лимонно-маковий кекс за допомогою кондитерської суміші або ложки.
Смачного!
Сподобався десерт? Тоді дізнайтеся, як приготувати бананове печиво без цукру.