Він виходить вологим, повітряним, вершковим, з ніжним ароматом лимона та приємним хрускотом макових зернят. Простим рецептом різдвяного кексу ділиться 24 Канал з посиланням на тікток фудблогерки @ann.
Читайте також Стане головною окрасою новорічного столу: готуємо неймовірний мандариновий торт без випікання
Різдвяний лимонно-маковий кекс
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
– 120 грамів вершкового масла;
– цедра з 2 лимонів;
– 120 грамів цукру;
– 50 мілілітрів лимонного соку;
– 2 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 190 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– дрібка солі;
– 30 грамів маку.
Для відмірювання:
– 100 грамів цукру;
– 50 грамів білка;
– 2 столові ложки лимонного соку.
Як приготувати лимонно-маковий кекс: дивіться відео
Приготування:
- У найбільшій місткості збийте вершкове масло з цукром до кремової маси – 2 – 3 хвилини. Додайте цедру лимона, продовжуючи збивати. Потім по одному вбийте яйця, збиваючи після кожної до однорідності.
- В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль і мак. Введіть лимонний сік у яєчно-масляну масу. Далі додавайте молоко – збийте до однорідності.
- Вилийте тісто у підготовлену форму, розрівняйте верх. Випікайте 45 – 55 хвилин при 170 градусах, перевіряючи готовність шпажкою. Вийміть кекс із форми після охолодження.
- Тепер у каструлі нагрійте воду до легкого кипіння. Зверху поставте металеву миску так, щоб її дно не торкалося води. Зменште вогонь до мінімуму.
- У мисці з'єднайте білки, цукор і сіль. Поставте на водяну баню, постійно помішуючи вінчиком, щоб цукор розчинився, а білки прогрілися – приблизно 3 – 4 хвилини.
- Зніміть миску з водяної бані та починайте збивати білкову масу міксером на середній швидкості. Коли вона почне тримати форму, збільште швидкість і продовжуйте збивати до утворення блискучих стійких піків. Додайте лимонний сік і збийте ще 10 – 15 секунд.
- Нанесіть масу на охолоджений лимонно-маковий кекс за допомогою кондитерської суміші або ложки.
Смачного!
Сподобався десерт? Тоді дізнайтеся, як приготувати бананове печиво без цукру.


