Захват з першого шматочка: рецепт курячого філе з гарбузом

7 листопада 2024, 08:50
Читать новость на русском

Курка з гарбузом і грибами – відмінний варіант смачної вечері для всієї родини. Це неймовірне поєднання смаків, яке ви точно мусите спробувати.

Осінь – пора затишних сімейних вечорів та страв із гарбуза. Як поєднати його з куркою та грибами в одній апетитній страві – розповідає 24 Канал з посиланням на Fajne gotowanie.

Цікаво Курка з гарбузом і грибами – відмінний варіант смачної вечері для всієї родини.

Курка з гарбузом

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 грамів курячого філе;
– 450 грамів очищеного гарбуза;
– 10 великих печериць;
– 1 невелика цибуля;
– 30 грамів пшеничного борошна;
– 4 столові ложки олії;
– половина склянки вершків 30% (125 грамів);
– 600 грамів бульйону (за бажанням);
– спеції: сіль, перець, свіжа петрушка – до смаку.

Приготування:

  1. Куряче філе промийте і наріжте тонкими скибочками. Приправте м'ясо сіллю і перцем до смаку.
  2. Потім обваляйте м'ясо в пшеничному борошні.
  3. Гарбуз наріжте кубиками. Печериці наріжте пластинками. Цибулю слід очистити та нарізати дрібними кубиками.
  4. Розігрійте одну столову ложку олії в каструлі та обсмажте курку з кожного боку приблизно по 2 хвилини, поки вона не стане злегка золотистою. Після закінчення цього часу вийміть курку на блюдо.
  5. Потім налийте в каструлю ще одну столову ложку олії, додайте гриби та цибулю та обсмажуйте на сильному вогні приблизно 2 хвилини. Потім викласти продукти на окрему тарілку.
  6. Потім додайте в каструлю ще одну столову ложку олії, додайте гарбуз і дрібку солі.
  7. Смажте гарбуз приблизно 3 хвилини.
  8. Після закінчення цього часу додайте в каструлю обсмажене куряче філе.
  9. Гарячий бульйон влийте в каструлю з гарбузом і доведіть до кипіння. Варіть гарбуз на середньому вогні приблизно 3 хвилини.
  10. Додайте вершки і подрібнену петрушку в каструлю з гарбузом і обережно перемішайте інгредієнти.
  11. Потім додайте відкладені гриби та цибулю та готуйте без кришки близько хвилини.
  12. Подавайте готову курку з гарбузом і грибами з улюбленим гарніром (наприклад, картоплею або рисом).

Це така смакота: як приготувати пудинг.