Спочатку йоркширський пудинг подавали як закуску до основної страви. Його готували на вогні, а над ним смажили м’ясо, жир і сік з якого стікали в пудинг, надаючи страві смаку та кольору. Як приготувати оригінальний йоркширський пудинг за рецептом Джеймі Олівера розповідає 24 Канал з посиланням на "Домогосподарство".

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Йоркширський пудинг

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 курячі яйця;
– 115 грамів пшеничного борошна;
– 285 мілілітрів молока;
– дрібка солі;
– рослинна олія для змащування форм.

Приготування:

  1. У великій мисці збийте яйця з дрібкою солі.
  2. Поступово додайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудочок.
  3. Влийте молоко та знову добре перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Залиште тісто відпочити на 30 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  6. У кожну комірку форми для мафінів налийте по 1 чайній ложці рослинної олії.
  7. Поставте форми в розігріту духовку на 5 хвилин, щоб олія добре прогрілася.
  8. Обережно вийміть гарячі форми з духовки.
  9. Швидко розлийте тісто по формах, заповнюючи кожну приблизно на 2/3 об'єму.
  10. Поверніть форми до духовки та випікайте 15 хвилин, не відкриваючи дверцята.
  11. Зменшіть температуру до 150 градусів і випікайте ще 10 хвилин, щоб пудинги стали хрусткими.
  12. Готові пудинги вийміть з форм та подавайте гарячими. Вони чудово поєднуються з м'ясними стравами та підливами.

Це дуже смачно: як приготувати закуску з крабовими паличками.