Спочатку йоркширський пудинг подавали як закуску до основної страви. Його готували на вогні, а над ним смажили м’ясо, жир і сік з якого стікали в пудинг, надаючи страві смаку та кольору. Як приготувати оригінальний йоркширський пудинг за рецептом Джеймі Олівера розповідає 24 Канал з посиланням на "Домогосподарство".
Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря
Йоркширський пудинг
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 курячі яйця;
– 115 грамів пшеничного борошна;
– 285 мілілітрів молока;
– дрібка солі;
– рослинна олія для змащування форм.
Приготування:
- У великій мисці збийте яйця з дрібкою солі.
- Поступово додайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи, щоб уникнути грудочок.
- Влийте молоко та знову добре перемішайте до однорідної консистенції.
- Залиште тісто відпочити на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- У кожну комірку форми для мафінів налийте по 1 чайній ложці рослинної олії.
- Поставте форми в розігріту духовку на 5 хвилин, щоб олія добре прогрілася.
- Обережно вийміть гарячі форми з духовки.
- Швидко розлийте тісто по формах, заповнюючи кожну приблизно на 2/3 об'єму.
- Поверніть форми до духовки та випікайте 15 хвилин, не відкриваючи дверцята.
- Зменшіть температуру до 150 градусів і випікайте ще 10 хвилин, щоб пудинги стали хрусткими.
- Готові пудинги вийміть з форм та подавайте гарячими. Вони чудово поєднуються з м'ясними стравами та підливами.
Це дуже смачно: як приготувати закуску з крабовими паличками.