Таку квашену капусту приготує кожен: бабусин рецепт без цукру та води

23 жовтня 2024, 23:04
Читать новость на русском

Джерело:

"Смачненьке"

Хрустка та у міру кисла – така квашена капуста сподобається всій сім'ї. Її можна додавати у капусняк, вживати як салат чи тушити.

Всі ми пам'ятаємо, що саме у бабусі завжди виходила найсмачніша квашена капуста. Її секрет – у спеціях та ретельному вимішуванні, інформує "Смачненьке".

Цікаво Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму

Інгредієнти:
– 1 кілограм капусти;
– 20 грамів солі;
– 30 грамів моркви;
– чорний перець до смаку;
– запашний перець до смаку;
– лавровий лист до смаку.

Приготування:

  1. Очистіть капусту від верхнього листя та обережно приберіть качан.
  2. Змішайте капусту, моркву та сіль і все ретельно перемішайте.
  3. Обімніть капусту, що вона пустила сік.
  4. Викладіть капусту у ємкість та не забувайте додати спеції. Найкраще викладати капусту шарами.
  5. На верх капусти помістіть тарілку з вантажем та залишіть при кімнатній температурі на 6 – 7 днів.
  6. Важливий момент, необхідно, щоб капуста потонула у своєму соку.
  7. Не забувайте протикати капусту паличкою, щоб вона пускала газ.
  8. Приблизно через 1 тиждень капусту можна додавати у страви чи куштувати з цибулею.

Як приготувати капусту на зиму за рецептом Лілії Цвіт: рецепт, який вдається просто усім.