Всі ми пам'ятаємо, що саме у бабусі завжди виходила найсмачніша квашена капуста. Її секрет – у спеціях та ретельному вимішуванні, інформує "Смачненьке".
Цікаво Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму
Інгредієнти:
– 1 кілограм капусти;
– 20 грамів солі;
– 30 грамів моркви;
– чорний перець до смаку;
– запашний перець до смаку;
– лавровий лист до смаку.
Приготування:
- Очистіть капусту від верхнього листя та обережно приберіть качан.
- Змішайте капусту, моркву та сіль і все ретельно перемішайте.
- Обімніть капусту, що вона пустила сік.
- Викладіть капусту у ємкість та не забувайте додати спеції. Найкраще викладати капусту шарами.
- На верх капусти помістіть тарілку з вантажем та залишіть при кімнатній температурі на 6 – 7 днів.
- Важливий момент, необхідно, щоб капуста потонула у своєму соку.
- Не забувайте протикати капусту паличкою, щоб вона пускала газ.
- Приблизно через 1 тиждень капусту можна додавати у страви чи куштувати з цибулею.
Як приготувати капусту на зиму за рецептом Лілії Цвіт: рецепт, який вдається просто усім.