Максимально спрощуємо рецепт: це будуть найшвидші та найлінивіші голубці у вашому житті

30 жовтня 2024, 12:31
Читать новость на русском

Голубці – традиційна страва з м'ясного фаршу, моркви, рису та суміші приправ – загорнуті в капустяне листя. Однак, приготування страви може зайняти багато часу, оскільки капустяне листя спочатку потрібно відварити в окропі, щоб розм'якшити його для загортання начинки.

Тож, якщо вам зовсім ліньки возитися, але голубців хочеться, спробуйте цей рецепт. Кулінарка Alina FooDee розповіла, як приготувати найшвидші та дуже ліниві голубці.

Читайте також Не такі хімічні й набагато смачніші, ніж магазинні: як приготувати домашні бульйонні кубики

Рецепт найлінивіших голубців

    • Час: 40 хвилин
    • Порції: 5 – 6 

    Інгредієнти:
    – цибуля – 1 штука
    – часник – 1 зубчик
    – морква – 1 штука
    – капуста – 400 грамів
    – фарш – 500 грамів
    – рис – 150 грамів
    – томатний соус – 150 грамів
    – сметана – 150 грамів
    – лавровий лист – 1 штука
    – сіль, чорний мелений перець – на смак
    – окріп – 400 мілілітрів

    Приготування:

    1. Наріжте кубиком цибулю, подрібніть часник, натріть моркву на грубій тертці. Капусту наріжте великим кубиком.
       
    2. Обсмажте на олії цибулю, додайте моркву і трохи просмажте. Додайте будь-який фарш і обсмажте все разом, помішуючи.
       
    3. Всипте на сковороду капусту й обсмажте все разом кілька хвилин. Додайте часник, промитий рис, томатний соус, сметану, лавровий лист, чорний мелений перець, сіль.
       
    4. Все перемішайте, влийте кип'яток і протушкуйте під кришкою близько 25 хвилин. Готово!

    Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати соковиті мариновані овочі.