Укр Рус
25 лютого, 23:42
2

Шалене задоволення без зусиль: як зробити морозиво з печивом вдома

Морозиво з печивом – це смаколик, який завжди доречний. Навіть якщо за вікном холодно, перед цим десертом не встоїть ніхто.

Можна спростити собі та скористатися придбаним морозивом. Однак повірте – зі смаком домашнього виробу не зрівняється жоден інший, розповідає 24 Канал з посиланням на "Панорама".

Цікаво Не рецепт, а подарунок: торт "Рафаелло" за 15 хвилин – без випікання та нервів

Домашнє морозиво у печиві 

  • Час: 20 хвилин + застигання
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 250 грамів білого шоколаду;
– ванільний цукор до смаку;
– 450 мілілітрів жирних вершків;
– 100 грамів чорного або молочного шоколаду;
– 500 грамів печива. 

Приготування

  1. Додайте ваніль або ванільний цукор до вершків і добре перемішайте. Нагрійте вершки на повільному вогні, але не доводьте до кипіння, вони повинні просто парувати.
  2. Додайте білий шоколад до гарячих вершків і добре вимішайте, поки він повністю не розчиниться. Накрийте масу харчовою плівкою, покладіть в холодильник на 10 – 12 годин або на ніч.
  3. Подрібніть молочний або чорний шоколад до стану крихти. Вийміть вершкову масу з холодильника і збийте міксером або кухонним комбайном. Додайте шоколадну крихту і добре перемішайте.
  4. Сформуйте морозиво: викладіть шар печива на форму, потім шар морозива, накрийте другим шаром печива.
  5. Помістіть у морозильну камеру і залиште на 5 годин до повного замороження.

Смачного!

Їх любили ще наші предки: найпростіший рецепт лінивих вареників.