Домашня піца з салямі та моцарелою від Ектора: зберігайте, щоб потім не шукати

3 грудня 2024, 17:38
Читать новость на русском

Піца вже давно стала улюбленим смаколиком для мільйонів людей по всьому світу. Завдяки своїй універсальності та смаку, домашня піца є кулінарною традицією, яка перетворює трапезу на свято, сповнене смаку та дружби.

Страву, яка збере за столом усю сім'ю чи друзів, можна приготувати просто і з доступних інгредієнтів. Рецептом домашньої піци з моцарелою та салямі ділиться 24 Канал з посиланням на інстаграм шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво. 

Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві

Рецепт домашньої піци з салямі та моцарелою

  • Час: 2 години
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для тіста:

– вода – 210 грамів
– борошно пшеничне – 350 грамів
– дріжджі свіжі – 7 грамів
– цукор – 1 чайна ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– оливкова олія – 2 столові ложки

для соусу:
– томати пелаті – 350 грамів
– сіль – 0,5 чайної ложки
– цукор – 0,5 чайної ложки
– перець чорний – 0,5 чайної ложки
– паприка копчена – 0,5 чайної ложки
– розмарин сухий – 0,5 чайної ложки
– орегано сухий – 0,5 чайної ложки

для начинки:
– салямі – 100 грамів
– сир моцарела – 400 грамів
– базилік свіжий

Як приготувати домашню піцу: дивіться відео

Приготування:

  1. Для тіста змішайте дріжджі, цукор, сіль та теплу воду. Перемішайте до однорідності. Додайте борошно та вимішайте тісто, додайте оливкову олію.
     
  2. Готову кульку тіста покладіть в миску, змащену олією та накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на 1 – 2 години для підняття, або покладіть в духовку на 50 градусів на 20 – 30 хвилин.
     
  3. Підняте тісто розтягніть у форму піци, можна використовувати манну крупу.
     
  4. Змастіть соусом. Тоді викладіть натерту моцарелу, салямі та моцарелу шматочками.
     
  5. Випікайте на найвищій температурі духовки протягом 10 – 15 хвилин до рум'яної скоринки.
    Подавайте зі свіжим базиліком.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт кіша з лососем і шпинатом.