Домашня піца з салямі та моцарелою від Ектора: зберігайте, щоб потім не шукати
Піца вже давно стала улюбленим смаколиком для мільйонів людей по всьому світу. Завдяки своїй універсальності та смаку, домашня піца є кулінарною традицією, яка перетворює трапезу на свято, сповнене смаку та дружби.
Страву, яка збере за столом усю сім'ю чи друзів, можна приготувати просто і з доступних інгредієнтів. Рецептом домашньої піци з моцарелою та салямі ділиться 24 Канал з посиланням на інстаграм шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво.
Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві
Рецепт домашньої піци з салямі та моцарелою
- Час: 2 години
- Порції: 8
Інгредієнти:
для тіста:
– вода – 210 грамів
– борошно пшеничне – 350 грамів
– дріжджі свіжі – 7 грамів
– цукор – 1 чайна ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– оливкова олія – 2 столові ложки
для соусу:
– томати пелаті – 350 грамів
– сіль – 0,5 чайної ложки
– цукор – 0,5 чайної ложки
– перець чорний – 0,5 чайної ложки
– паприка копчена – 0,5 чайної ложки
– розмарин сухий – 0,5 чайної ложки
– орегано сухий – 0,5 чайної ложки
для начинки:
– салямі – 100 грамів
– сир моцарела – 400 грамів
– базилік свіжий
Як приготувати домашню піцу: дивіться відео
Приготування:
- Для тіста змішайте дріжджі, цукор, сіль та теплу воду. Перемішайте до однорідності. Додайте борошно та вимішайте тісто, додайте оливкову олію.
- Готову кульку тіста покладіть в миску, змащену олією та накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на 1 – 2 години для підняття, або покладіть в духовку на 50 градусів на 20 – 30 хвилин.
- Підняте тісто розтягніть у форму піци, можна використовувати манну крупу.
- Змастіть соусом. Тоді викладіть натерту моцарелу, салямі та моцарелу шматочками.
- Випікайте на найвищій температурі духовки протягом 10 – 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавайте зі свіжим базиліком.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт кіша з лососем і шпинатом.