Штолен без дріжджів: готуємо неймовірну випічку до Різдва – гості будуть підкорені
Напередодні свят багато хто шукає смачні та затишні страви, щоб прикрасити свій різдвяний стіл. Одним з таких варіантів є бездріжджовий штолен, приготований з тіста на кисломолочному сирі. Ця страва не лише обіцяє простоту та швидкість приготування, але й смак, який неодмінно вразить гостей.
У Німеччині штолен вважається національною різдвяною стравою, і кожна родина може похвалитися власним унікальним рецептом. Ці рецепти часто суттєво відрізняються залежно від регіону. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує один з найпростіших рецептів штолена, який вдається абсолютно всім.
Читайте також Чизкейк без випічки на Різдво: рецепт лінивого, але дуже смачного святкового десерту
Рецепт різдвяного штолена без дріжджів
- Час: 2 години
- Порції: 16
Інгредієнти:
– масло вершкове несолоне – 200 грамів
– апельсин, цедра – на смак
– лимон, цедра – на смак
– цукор – 150 грамів
– яйце куряче – 2 штуки
– сир домашній – 200 грамів
– борошно пшеничне – 500 грамів
– розпушувач – 10 грамів
– суміш сухофруктів – 450 грамів
Додатково:
– масло вершкове несолоне – 200 грамів
– цукрова пудра – 200 грамів
Приготування:
- До розм'якшеного вершкового масла додайте цедру цитрусів, збийте міксером. Додайте цукор та знову збийте.
- Додайте яйця, домашній сир, збийте до однорідності. Додайте борошно та розпушувач, збивайте тісто спочатку міксером, а потім вимісіть руками.
- Промийте сухофрукти, пересипте їх невеликою кількістю борошна та рівномірно вмішайте в тісто.
- Поділіть тісто на 3 частини та сформуйте штолени. Викладіть на встелене пергаментним папером деко та випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40 – 45 хвилин.
- Готові гарячі штолени просочіть розтопленим вершковим маслом з обох боків та щедро посипте цукровою пудрою. Запакуйте у фольгу чи пергамент та дайте відлежатися мінімум 1 добу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і торт "Золотий ключик".