У Німеччині штолен вважається національною різдвяною стравою, і кожна родина може похвалитися власним унікальним рецептом. Ці рецепти часто суттєво відрізняються залежно від регіону. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує один з найпростіших рецептів штолена, який вдається абсолютно всім.
Читайте також Чизкейк без випічки на Різдво: рецепт лінивого, але дуже смачного святкового десерту
Рецепт різдвяного штолена без дріжджів
- Час: 2 години
- Порції: 16
Інгредієнти:
– м
– а
– л
– ц
– я
– с
– б
– р
– с
Додатково:
– м
– ц
Приготування:
- До розм'якшеного вершкового масла додайте цедру цитрусів, збийте міксером. Додайте цукор та знову збийте.
- Додайте яйця, домашній сир, збийте до однорідності. Додайте борошно та розпушувач, збивайте тісто спочатку міксером, а потім вимісіть руками.
- Промийте сухофрукти, пересипте їх невеликою кількістю борошна та рівномірно вмішайте в тісто.
- Поділіть тісто на 3 частини та сформуйте штолени. Викладіть на встелене пергаментним папером деко та випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40 – 45 хвилин.
- Готові гарячі штолени просочіть розтопленим вершковим маслом з обох боків та щедро посипте цукровою пудрою. Запакуйте у фольгу чи пергамент та дайте відлежатися мінімум 1 добу.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і торт "Золотий ключик".


