У Німеччині штолен вважається національною різдвяною стравою, і кожна родина може похвалитися власним унікальним рецептом. Ці рецепти часто суттєво відрізняються залежно від регіону. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує один з найпростіших рецептів штолена, який вдається абсолютно всім.

Читайте також Чизкейк без випічки на Різдво: рецепт лінивого, але дуже смачного святкового десерту

Рецепт різдвяного штолена без дріжджів

  • Час: 2 години
  • Порції: 16

Інгредієнти:
– м
– а
– л
– ц
– я
– с
– б
– р
– с

Додатково:
– м
– ц

Приготування:

  1. До розм'якшеного вершкового масла додайте цедру цитрусів, збийте міксером. Додайте цукор та знову збийте.
  2. Додайте яйця, домашній сир, збийте до однорідності. Додайте борошно та розпушувач, збивайте тісто спочатку міксером, а потім вимісіть руками.
  3. Промийте сухофрукти, пересипте їх невеликою кількістю борошна та рівномірно вмішайте в тісто.
  4. Поділіть тісто на 3 частини та сформуйте штолени. Викладіть на встелене пергаментним папером деко та випікайте у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40 – 45 хвилин.
  5. Готові гарячі штолени просочіть розтопленим вершковим маслом з обох боків та щедро посипте цукровою пудрою. Запакуйте у фольгу чи пергамент та дайте відлежатися мінімум 1 добу.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і торт "Золотий ключик".