Укр Рус
10 лютого, 17:30
2

Соковите, як ніколи: готуємо неймовірне куряче філе, як шеф Ярославський на своїй кухні

Куряче філе – проста і дієтична частина птиці. Існують різні способи приготування, включаючи смаження, варіння або запікання. Головне, щоб воно вийшло ніжним та соковитим.

Як приготувати соковите куряче філе розповідає 24 Канал з посиланням на шеф-кухаря Володимира Ярославського. Цей рецепт обіцяє задовольнити кожного!

Читайте також Курча у вершково-часниковому соусі: неймовірно смачний рецепт

Соковите куряче філе від Ярославського

  • Час: 20 хвилин (маринування 4 – 6 годин) 
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм курячого філе;
– 1 літр води;
– 60 грамів солі;
– улюблені спеції;  
– 3 зубки часнику;
– олія та вершкове масло для смаження. 

Приготування:

  1. Перший секрет соковитого м'яса – пресолтинг – витримайте філе в розчині солі. На 1 кілограм птиці візьміть 1 літр води та до 60 грамів солі.
     
  2. Окремо доведіть до кипіння 100 грамів води та спеції: чорний та духмяний горошок, лаврове листя, часник, розмарин та чебрець. А потім додайте до основного розчину та покладіть ще 200 грамів льоду для охолодження.
     
  3. Занурте філе в розчин і відправте на 4 – 6 годин у холодильник. 
     
  4. Просолене філе просушіть серветкою. На розігрітій пательні з олією спершу обсмажте м'ясо до рум'яності з одного боку (приблизно 2 хвилин), а потім з іншого боку (ще 2 хвилини).
     
  5. Повторіть обсмаження ще по 1 хвилині з кожного боку, зніміть філе з пательні і дайте йому відпочити 10 хвилин у теплому місці.
     
  6. Після цього знову розігрійте пательню, викладіть філе, додайте шматочок вершкового масла, трави на смак і розчавлені зубчики часнику.
     
  7. Прогрійте м'ясо по 30 секунд з кожного боку, активно поливаючи гарячим маслом – готово. 

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і плов з м'ясом у каструлі.