Ви такого ще точно не їли: як заготувати варення з малини та банану

16 серпня 2024, 10:27
Читать новость на русском

Джерело:

Pmg

Малинове варення – це не те, чим можна здивувати українських господинь. А от рецепт з бананом – щось нове та екзотичне!

Це варення стане справжньою зіркою, якою ви здивуєте своїх рідних. Поєднання малини та банану – це точно те, що вам варто спробувати. 

Читайте також Готуємося до спеки: неймовірний квас з чорного хліба

Рецепт варення з малини та банану

Час: 30 хвилин

Порцій: залежить від розміру банок 

Інгредієнти
– кілограм малини;
– 250 грамів м'якоті банана;
– 800 грамів цукру;
– сік 1 лимона.

Приготування

  1. Малину висипаємо у каструлю з товстим дном. Розминаємо ягоди у пюре. 
  2. Банани нарізаємо півкільцями та додаємо у каструлю.
  3. Додаємо цукор та лимонний сік. 
  4. Доводимо до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи. 
  5. Коли закипить – ставимо вогонь на мінімум та варимо 20 хвилин, знімаючи піну. Якщо хочете більш густе варення – час можна продовжити. 
  6. Розкладаємо варення у простерилізовані банки. 
  7. Закручуємо, закутуємо у рушники та перевертаємо до повного охолодження. 

Смачного!

Це дуже смачно: як приготувати Картоплю Карбонару.