Забудьте про підвіконня: простий лайфхак, що швидко "почервоніє" зелені помідори
- Метод прискорення дозрівання зелених помідорів включає використання банана, який виділяє газ етилен.
- Плоди слід розмістити в мисці разом з бананом і накрити натуральною тканиною для швидкого почервоніння.
Коли сезон добігає кінця, багато садівників стикаються з проблемою недозрілих помідорів. Нерідко ці плоди залишаються зеленими, особливо при такій мінливій погоді. Тому їх збирають і поміщають на підвіконнях для дозрівання.
Однак, є один хитрий лайфхак, який допоможе помідорам миттєво налитися та дозріти. 24 Канал з посиланням на Express розповідає, як змусити червоніти зірвані зелені помідори.
Читайте також Сіль і сода вже давно неефективні: як зварити яйця, щоб шкаралупа відходила за секунду
Як змусити помідори швидко почервоніти?
У садівничих рекомендаціях експерти застерігають від практики збирання зелених помідорів з грядки. Плоди, як правило, не дозрівають, якщо їх вилучити з природного середовища, яке включає вплив сонячного світла та поживних речовин з ґрунту. Однак, якщо іншого виходу немає, можна спробувати "штучно" допомогти їм дозріти.
Один із запропонованих методів передбачає розміщення зелених помідорів на підвіконні, що дозволяє сонячному світлу сприяти процесу дозрівання.
Лайфхак почервоніння помідорів / Фото Unsplash
Інший, більше ефективний метод, полягає у використанні звичайного домашнього предмета: банана.
- Покладіть зелені помідори в миску, а зверху до них банан.
- Накрийте все це чистою натуральною тканиною і чекайте.
Газ етилен, що виділяється бананом, прискорить процес дозрівання. Ваші помідори почервоніють, й можна буде насолоджуватися своїм урожаєм.
Актуальне питання влітку: яка сіль підходить для консервування, а яка – ні. Під час закрутки продуктів тип використовуваної солі має вирішальне значення.