Укр Рус
29 січня, 15:53
2

Мало хто знає правильний спосіб приготування: скільки та як варити горох

Основні тези
  • Горох потрібно замочувати перед варінням для прискорення процесу, але є способи варити його і без замочування.
  • Час варіння залежить від виду гороху: цілісний вариться 1 – 1,5 години з замочуванням, подрібнений – 45 – 60 хвилин, без замочування – до 1,5 годин.

Горох, поживна та ароматна бобова культура, набуває дедалі більшої популярності в кулінарії. Шеф-кухарі та домашні кулінари використовують цей універсальний інгредієнт для приготування різноманітних страв – супів, салатів та закусок.

Для смачного результату цей продукт вимагає тривалого замочування. Але, існує чимало способів, що допомагають зварити горох швидше – як з замочуванням, так і без. Скільки часу треба варити жовтий горох  і як це робити, розповідає 24 Канал з посиланням на Світ Порад.

Читайте також Не викидати ж – як зварити розбите яйце: два методи від економних господинь

Скільки варити жовтий горох

На час варіння гороху суттєво впливають такі фактори, як попереднє замочування, а також конкретний сорт і вид гороху – цілісний він чи колотий.

  • У каструлі: час варіння гороху в середньому становить 1 – 2 години. З замочуванням (на 8 – 10 годин) цілісний горох необхідно варити 1 – 1,5 години, а подрібнений 45 – 60 хвилин. Без замочування подрібнений горох потрібно варити 1 – 1,5 години після закипання води в каструлі.
     
  • У супі: при варінні горохового супу горох варять 1 – 1,5 години (з попереднім замочуванням мінімум на 2 години) або 1,5 – 2 години без замочування.


Скільки варити жовтий горох / Pexels

Як швидко зварити горох в каструлі

Горох слід спочатку промити кілька разів, поки вода не стане прозорою. Після цього горох залити окропом, накрити кришкою і залишити на 1 годину. Для тих, хто має більше часу, рекомендується подовжити період замочування.

Після закінчення години воду злити, а горох поставити варити. Приблизно через годину він буде готовий, після чого його можна розім'яти в пюре.

Зверніть увагу, що сіль варто додавати до страви в останню чергу. Якщо посолити воду до того, як горох розвариться, приготування може сильно затягнутися.

А ви знаєте: як правильно варити сардельки.