Всі подумають, що ви квасили їх у бочці: рецепт помідорів за 3 дні

7 жовтня 2024, 06:17
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Помідори – обов'язковий продукт до консервації. І не обов'язково мати бочку, аби надати їм неповторного смаку.

З цим рецептом ваші помідори смакуватимуть як бочкові. Лише кілька простих інгредієнтів та кулінарних маніпуляцій – і ви отримаєте неповторний результат, інформує Ukr.Media. 

Буде цікаво Огірки стануть м'якими, а розсіл – мутним: що не можна додавати до консервації

Рецепт консервованих помідорів

Час: 20 хвилин + кілька днів

Порцій: 1 каструля

Інгредієнти
– помідори на 1 каструлю (стиглі та м'ясисті, невеликого розміру);
– 1 – 2 штуки листя хрону;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 3 – 5 горошин чорного перцю;
– 1 – 2 штуки парасольок кропу.

Приготування

  1. На помідорах вирізаємо те місце, де була плодоніжка. Кладемо у каструлю вирізом доверху, додаємо трави та спеції.
  2. Окремо готуємо розсіл: на кожнім літру води розчиняємо по 2 столові ложки солі та цукру.
  3. Коли маринад закипить – заливаємо помідори, вони повинні бути покриті повністю.
  4. Накриваємо посуд марлею та залишаємо на 3 – 4 дні при кімнатній температурі. За необхідності розсіл доливайте. 

Смачного!

Цікавий секрет: навіщо додавати борошно до смаженої картоплі.