Вона стане вашою коронною стравою: як смачно запекти курку в рукаві – секретний рецепт

20 вересня 2024, 12:46
Читать новость на русском

Запечена курка часто стає головною стравою на святкових столах українців. Особливий маринад може перетворити страву на справжній витвір мистецтва.

Зірковий суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво у своєму інстаграмі поділився приголомшливим рецептом. У ньому є мед, але якщо ви маєте алергію, краще використайте таку ж кількість коричневого цукру.

Буде смачно Шкільні мініпіци: готуємо простий смаколик, який викличе ностальгію

Як запекти курку в рукаві

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти для маринаду:
– 4 чашки води;
– третина чашки соєвого соусу;
– 6 чайних ложок солі;
– 3 чайні ложки цукру;
– 2 зірочки анісу;
– 3 суцвіття гвоздики;
– 3 лаврові листки;
– 1 чашка спрайту чи ананасового соку;
– 1 ціла курка.
Спеції:
– чверть чашки олії;
– 0,5 чайної ложки паприки;
– 0,5 чайної ложки сухої цибулі;
– 0,5 чайної ложки сухого часнику;
– 0,5 чайної ложки суміші спецій.
Глазур:
– 2 чайні ложки меду;
– 1 чайна ложка соєвого соусу.

Дивіться, як запекти курку: відео

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти для маринаду. Замаринуйте курку і залиште її на 2 – 3 години.
  2. Після цього просушіть курку кухонними рушничками.
  3. Змішайте спеції та натріть ними курку. Перекладіть у рукав та запікайте до золотистого кольору при температурі 160 градусів 50 хвилин.
  4. Розкрийте рукав по шву та змастіть курку глазур'ю.
  5. Відправте в духовку допікатися при температурі 220 градусів на 10 хвилин.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати дуже смачний рататуй з кабачків та томатів.