Залишаться лише кісточки: ще один рецепт запеченої скумбрії під ніжним соусом – ідея на вечерю

26 листопада 2024, 17:34
Читать новость на русском

Скумбрія визнана однією з найкорисніших для здоров'я риб. І способів її приготування існує чимало: можна маринувати, консервувати чи запікати.

Сьогодні 24 Канал з посиланням на Instagram @marina_frolova пропонує рецепт запеченої скумбрії в апетитному маринаді. Запевняємо цей рецепт стане вашим улюбленим, а від риби щоразу залишатимуться лише кісточки.

Читайте також З цим маринадом навіть тверде м'ясо стане м'яким і танутиме в роті

Як смачно запекти скумбрію

  • Час: 35 – 40 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти: 
– картопля – 600 грамів
– цибуля – 1 штука
– приправа до картоплі 

для соусу: 
– майонез або сметана – 100 грамів
– зерниста гірчиця – 1 столова ложка
– мед – 1 столова ложка
– олія – 2 столові ложки
– сіль, перець – до смаку

Запечена скумбрія: дивіться відеоінструкцію

Приготування:

  1. Рибу наріжте на філе, зверху зробіть надрізи. Посоліть, поперчіть.
     
  2. Змішайте все для соусу та змастіть ним рибу.
     
  3. Картоплю відваріть, викладіть на дно форми. Зверху викладіть рибу, цибулю, і вилийте залишки соусу.
     
  4. Запікайте рибу до рум'яної скоринки в духовці за температури 200 градусів впродовж 20 хвилин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і запіканку з цвітної капусти й броколі під сиром чедер.