Пляцок "Пані Валевська" на свята: детальний відеорецепт від Лілії Цвіт

9 листопада 2024, 23:57
Читать новость на русском

Ніжний десерт складається з пісочного тіста, хрусткого безе з горіхами та повітряного крему. Це поєднання створює смаколик, який стане зіркою свята.

Пляцок "Пані Валевська" – неймовірне поєднання смаків, яке точно сподобається вашим гостям. Про те, як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на YouTube-канал фуд-блогерки Лілії Цвіт.

Цікаво Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів

Пляцок "Пані Валевська"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 200 грамів джему зі смородини;
– 50 грамів волоських горіхів чи мигдалю;
– 220 – 250 грамів борошна;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 50 грамів цукру;
– 3 жовтки;
для меренги:
– 120 грамів цукрової пудри;
– 4 білки;
– половина столової ложки крохмалю;
для крему:
– 250 мілілітрів молока;
– 50 грамів цукру;
– ванільний цукор до смаку;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 жовток;
– 100 грамів вершкового масла.

Як зробити пляцок "Пані Валевська": дивіться відео 

Приготування:

  1. У глибоку миску висипте більшу частину борошна, додайте розпушувач і м'яке вершкове масло.
  2. Перетріть усе виделкою, потім додайте цукор і жовтки.
  3. Замісіть тісто, поступово підсипаючи залишок борошна.
  4. Розділіть тісто на дві частини.
  5. Деко застеліть пергаментним папером і викладіть тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні, щоб сформувати два коржі.
  6. За бажанням можна випекти один великий корж і розрізати його після випікання.
  7. Для меренги збийте яєчні білки до пишної маси, потім поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
  8. Всипте крохмаль і обережно перемішайте.
  9. Розігрійте духовку до 180 градусів. На тісто викладіть джем, а зверху – меренгу, розподіляючи ложкою, і посипте подрібненими горіхами.
  10. Випікайте коржі близько 40 – 50 хвилин.
  11. У невелику каструлю налийте молоко, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно та жовток.
  12. Добре перемішайте і варіть на слабкому вогні до загустіння, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  13. Коли крем загусне, зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім у збите вершкове масло поступово додавайте крем, продовжуючи збивати.
  14. Дістаньте коржі з духовки і дайте їм охолонути.
  15. Для складання пляцка – на один із коржів обережно нанесіть крем, накрийте іншим коржем.
  16. Пляцок необхідно поставити у холодильник на кілька годин або краще на ніч.

Додайте у скарбничку рецептів на свята: рецепт салату "Козел на городі".