Пляцок "Пані Валевська" на свята: детальний відеорецепт від Лілії Цвіт
Ніжний десерт складається з пісочного тіста, хрусткого безе з горіхами та повітряного крему. Це поєднання створює смаколик, який стане зіркою свята.
Пляцок "Пані Валевська" – неймовірне поєднання смаків, яке точно сподобається вашим гостям. Про те, як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на YouTube-канал фуд-блогерки Лілії Цвіт.
Цікаво Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Пляцок "Пані Валевська"
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 200 грамів джему зі смородини;
– 50 грамів волоських горіхів чи мигдалю;
– 220 – 250 грамів борошна;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 50 грамів цукру;
– 3 жовтки;
для меренги:
– 120 грамів цукрової пудри;
– 4 білки;
– половина столової ложки крохмалю;
для крему:
– 250 мілілітрів молока;
– 50 грамів цукру;
– ванільний цукор до смаку;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 жовток;
– 100 грамів вершкового масла.
Як зробити пляцок "Пані Валевська": дивіться відео
Приготування:
- У глибоку миску висипте більшу частину борошна, додайте розпушувач і м'яке вершкове масло.
- Перетріть усе виделкою, потім додайте цукор і жовтки.
- Замісіть тісто, поступово підсипаючи залишок борошна.
- Розділіть тісто на дві частини.
- Деко застеліть пергаментним папером і викладіть тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні, щоб сформувати два коржі.
- За бажанням можна випекти один великий корж і розрізати його після випікання.
- Для меренги збийте яєчні білки до пишної маси, потім поступово додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
- Всипте крохмаль і обережно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. На тісто викладіть джем, а зверху – меренгу, розподіляючи ложкою, і посипте подрібненими горіхами.
- Випікайте коржі близько 40 – 50 хвилин.
- У невелику каструлю налийте молоко, додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно та жовток.
- Добре перемішайте і варіть на слабкому вогні до загустіння, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- Коли крем загусне, зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім у збите вершкове масло поступово додавайте крем, продовжуючи збивати.
- Дістаньте коржі з духовки і дайте їм охолонути.
- Для складання пляцка – на один із коржів обережно нанесіть крем, накрийте іншим коржем.
- Пляцок необхідно поставити у холодильник на кілька годин або краще на ніч.
Додайте у скарбничку рецептів на свята: рецепт салату "Козел на городі".