Укр Рус
10 грудня, 12:29
2

Як варити буряк, щоб у нього залишився насичений колір: секрет

Основні тези
  • Приготування буряка може бути складним завданням для початківців кухарів.
  • Важливо зберегти яскравий червоний відтінок овоча під час приготування.

Приготування буряка може бути складним завданням, особливо для кухарів-початківців, які можуть не володіти технікою, необхідною для досягнення ідеально ніжного, ароматного результату зі збереженням яскравого червоного відтінку овоча. І тому нерідко борщ вигорілий, а інші страви з буряком – мають неапетитний вигляд.

Існує секрет, завдяки якому овочі при термічній обробці ніколи не втратять свій яскравий колір. Цей спосіб можна використовувати не лише для буряка, а й для варіння інших яскравих овочів, передає 24 Канал з посиланням на WomanLife.

Читайте також Здивуєтесь, але не всі вміють варити сосиски: як це робити і скільки часу

Як варити буряк, щоб він не втратив колір

Бетанін, сполука, що відповідає за яскравий відтінок цих коренеплодів, руйнується в процесі приготування. В результаті колись яскравий колір буряка тьмяніє, і на тарілці він виглядає блідим і менш привабливим.

Для покращення візуальної привабливості яскравих овочів експерти рекомендують додавати у воду для варіння невелику кількість цукру. Чайна ложка або 1,5 – 2 кубики рафінованого цукру допоможуть покращити колір ваших продуктів.

Додавання цукру в каструлю під час варіння буряка покращує його візуальну привабливість, в результаті чого страва виходить яскравою та апетитною.

А для тих, хто не хоче додавати цукор, є альтернатива. Додавання невеликої кількості лимонної кислоти або яблучного оцту у воду під час варіння буряка може забезпечити аналогічне покращення кольору без необхідності додавання цукру.

А ви знали: чому куряча грудка вийшла сухою – 2 поширені помилки.