Вийде золотиста та ароматна: які два інгредієнти обов'язково треба додати при варінні картоплі

24 листопада 2024, 19:22
Читать новость на русском

Варена картопля – один з наших улюблених гарнірів. І треба знати лише кілька секретів, аби результат на столі був ідеальним.

Скільки б разів ви не готували варену картоплю, завжди є секрети, які дозволять покращити результат. Про один з них розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Цікаво Люля-кебаб із яловичини: рецепт від відомого шефа, який здивує ваших близьких

Як зробити варену картоплю ще кращою 

Щоб картопля набула яскравого жовтого відтінку, під час варіння варто додати трохи куркуми. Така картопля стане чудовою основою для салату "Олів’є", а також буде смачною просто обсмаженою чи поданою з маслом і свіжим кропом.

Для додаткового аромату до води можна покласти часник. Куркуму бажано додавати ближче до кінця варіння, приблизно за 10 хвилин до готовності, тоді як часник краще кидати одразу, як тільки вода закипить, радять досвідчені кухарі.

Особливий гарнір / Фото Pixabay

Ще один корисний секрет: щоб прискорити варіння картоплі, варто додати в киплячу воду трохи рослинної олії. Вона створює тонку плівку на поверхні, яка допомагає зберігати тепло, тим самим скорочуючи час приготування.

Окрім цього, олія робить картоплю більш ніжною і додає їй легкого блиску. Для цього вистачить лише 1 – 2 чайних ложок на каструлю. Цей простий трюк не лише заощадить час, але й покращить смак готової страви.

Швидко і дуже смачно: готуємо ситний салат з тунцем.