Укр Рус
14 травня, 15:50
2

Жовток буде ніжним і кремовим, а не гумовим: 3 секрети варіння яєць в елітних ресторанах

Основні тези
  • Існують деякі нюанси варіння яєць з ніжним та кремовим жовтком.
  • Ця техніка не тільки полегшує чищення яєць, але й забезпечує більш ніжний смак.

Варені яйця, які подають у ресторанах, перевершують на смак ті, що приготовані вдома. Виникає загадкове питання: чи дійсно смак такого простого продукту, як яйце, може бути покращений. Все ж, може.

Є деякі нюанси варіння яєць, які потрібно знати, щоб зварити яйця з ніжним та кремовим жовтком. 3 головні секрети розповідає 24 Канал з посиланням на DailyNews.

Читайте також Італійці варять макарони тільки так: 4 головні правила, які треба знати кожному

Як варять "ніжні" яйця в ресторанах

Перший крок підкреслює важливість вибору яєць найвищих категорій якості, а саме C0 або D0.

Друга важлива порада – занурювати яйця в холодну воду, щоб вони були повністю покриті.

І нарешті, третій секрет – замість традиційного методу варіння яєць протягом 10 хвилин, кулінари рекомендують більш точну техніку. Після того, як вода закипіла, негайно вимкнути вогонь і дати яйцям "посидіти" в гарячій воді протягом 10 хвилин. Після цього слід перекласти їх у холодну воду перед тим, як чистити.


Як варять яйця в елітних ресторанах / Фото Unsplash

Цей метод не тільки полегшує чищення яєць, але й запобігає розтріскуванню під час варіння. Крім того, яйця, приготовані таким способом, мають більш ніжний і кремовий жовток, що відрізняє їх від яєць, приготованих традиційним способом.

А ви знаєте: чи є різниця між коричневими і білими яйцями.