Укр Рус
11 липня, 08:35
1

Щоб було натуральним та без домішок: як вибрати якісне какао

Основні тези
  • Якісне какао має бути коричневого кольору, з дрібним помелом і легким запахом шоколаду; варто уникати продуктів з ароматизаторами, барвниками і підсилювачами смаку.
  • Перевіряйте цілісність упаковки і жирність какао, яка повинна становити 12 – 20%.

Барвники, ароматизатори та підсилювачі смаку – недобросовісні виробники знають чимало хитрощів. Однак ви легко можете обійти їхні маніпуляції, якщо звернете увагу на кілька деталей.

Какао-порошок виготовляють з плодів какао-дерев. Спочатку їх висушують, а потім перемелюють. На що звертати увагу, щоб купити лише якісний продукт – розповідає 24 Канал

Читайте також Забута зірка 90-х: салат із сардиною, який завжди буде у пригоді

Як вибрати якісне какао 

Перше – цілісність пакування. Пакет або паперова коробка повинні бути неушкодженими. Інформація про продукт повинна бути написана чітко. 

Жирність – ще один важливий критерій. Вона повинна складати від 12 до 20%. Якщо показник нижчий, то у ваших руках кондитерський какао-порошок. Також зверніть увагу, щоб у складі не було какао-велли – меленого лушпиння бобів.  

Какао є висококалорійним продуктом, у 100 грамах – 374 ккал. Забарвлення якісного какао – насичений коричневий колір, помел повинен бути дрібним, також має бути присутній запах класичного шоколаду. 

Ароматизатори, барвники, підсилювачі смаку, стабілізатори, ГМО, домішки – усього цього в складі якісного какао немає. 

Розкішний подарунок самим собі: простий рецепт домашнього вина зі смородини