Підтримуємо своїх і бережемо здоров'я: як відрізнити українську гречку від китайської
- Українська гречка має рівні грані, тоді як китайська – округлі, темніша та менша за розміром.
- Китайська гречка містить в 5 разів більше рутину, що може негативно впливати на здоров'я, і при приготуванні віддає запахом горілого.
Мешканці Китаю не вживають гречку, однак вони з радістю продають крупу на інші ринки. Тому важливо знати, як обирати власну продукцію, яка не лише смачніша, а й корисніша для здоров'я.
Для того, щоб точно переконатися, що у ваших руках продукт вітчизняного виробництва, потрібно звернути увагу лише на кілька деталей. Що саме допоможе відрізнити китайську гречку від української – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Цей секрет знали тільки шефи: чому не варто смажити яйця одразу з холодильника
Як відрізнити китайську гречку від української
Спочатку розгляньте форму гречки. Українська має рівні грані, натомість в східного продукту вони округлі. Китайська гречка також має темніший колір та менший розмір.
Не зайвим буде нагадати, що китайський товар матиме більш спокусливу ціну. Однак різниця у кілька гривень не вартує ризиків для здоров'я та жертвування смаком.
Як відрізнити українську гречку від китайської/ Фото Pexels
Експерти кажуть, що під час приготування китайська гречка починає віддавати запахом горілого. Якщо ви почали готувати гречку і відчуваєте подібний аромат, то ні в якому разі не вживайте її.
Причина – наявність занадто великої кількості рутину. В китайській гречці його в 5 разів більше, аніж в продукції наших виробників.
Зникне зі столу за кілька хвилин: найкращий рецепт сніданкового паштету.