Укр Рус
27 квітня, 21:25
2

Вас не обмануть, навіть якщо дуже старатимуться: як відрізнити ікру від підробки

Основні тези
  • Купуйте ікру у перевірених магазинах, звертайте увагу на етикетку та уникайте підозрілих продавців.
  • Справжня ікра має ніжний смак і легкий аромат, а підробка може не розчинятися в окропі.
  • Ікра лопається, а не прилипає до зубів, як желе.

Ікра – надто дорогий продукт, щоб після його придбання стати жертвою фальсифікату. Є сигнали, які допоможуть визначити підробку і ніколи більше не повертатися до недобросовісних продавців.

Не збитися на манівці при купівлі ікри допоможуть кілька очевидних підказок, які через втому або завантаженість можуть випасти з фокуса. Про що саме йдеться – розповідає 24 Канал.

Читайте також 25 років довіри: Retail Group та ВЕЛМАРТ – надійна опора для споживача і виробника

Дорогий продукт дешевим не буває 

Ікра – продукт не з дешевих, тож занадто приваблива ціна має одразу насторожити. Надійніше купувати її лише у перевірених магазинах або офіційних точках продажу. Уникайте стихійних ринків і сумнівних продавців.

Обов’язково читайте етикетку: там повинна бути вказана риба, з якої зроблена ікра, дата виготовлення та розфасовки. Зверніть увагу на кришку – вона не повинна бути здутою або м’якою при натисканні.

Детально вивчіть продукт під час споживання

Натуральна ікра має ніжний, приємний смак і легкий морський аромат. Ікринки повинні злегка тріскати в роті, а не тягнутися чи прилипати до зубів, як у випадку з підробками, схожими на желейні цукерки.

Ви завжди купуватимете якісну ікру / Фото Freepik 

Кипʼяток виведе на чисту воду 

Справжня ікра містить білок, який згущується під дією високої температури. Тому, якщо залити її окропом – вода стане білуватою. Підробка ж залишиться без змін: ікринки не розчиняться, а на поверхні з’явиться масляниста плівка.

Якщо відкрили – споживайте швидко

Відкриту банку з ікрою слід зберігати в холодильнику не більше 7 днів. Обов’язково дотримуйтесь інструкцій на упаковці – там завжди зазначено термін придатності та умови зберігання.

Він несподівано став улюбленцем господинь: простий салат з буряка.