Укр Рус
31 липня, 14:20
2

Взимку подякуєте собі: консервований буряк, який можна і в борщ, і в салат, і на закуску

Основні тези
  • Маринований буряк – популярний вибір консервації цього поживного овоча на зиму.
  • Таку закрутку можна вживати самостійно або додавати до різноманітних страв, включаючи салати, гарніри та супи.

З наближенням зими консервування буряка – вдалий метод збереження запасів поживного овоча. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, салатів, закусок та супів.

Повірте, взимку такі закрутки – просто знахідка. Рецептом консервованого буряка ділиться 24 Канал з посиланням на фудблогерку Анастасію Царлову.

Читайте також Солодкі та соковиті помідори половинками: взимку в захваті від них буде кожен

Як законсервувати буряк на зиму?

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Інгредієнти: 
– 7 – 8 кілограмів буряку; 
– 200 грамів оцту 9%; 
– 2 літри води; 
– 200 грамів цукру; 
– 2 столові ложки солі.

Консервований буряк: дивіться відео

Приготування:

  1. Буряк добре промийте і відваріть до готовності. У воду додайте 100 грамів оцту 9% для збереження кольору.
     
  2. Відварений буряк залиште у воді до повного охолодження. А тоді добре промийте, зріжте шкірку та викладіть в чисті банки.
     
  3. Для маринаду до киплячої води додайте цукор та сіль, коли цукор розтане, влийте решту оцту. Перемішайте і доведіть до кипіння.
     
  4. Зніміть з вогню і гарячим маринадом залийте буряки.
     
  5. Банки з буряком поставте в каструлю, залийте їх теплою водою та поставте на вогонь від моменту закипання на 30 – 40 хвилин.
     
  6. Після стерилізації дістаньте і закрутіть.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді й заготуйте собі цей консервований салат на зиму.