Укр Рус
16 жовтня, 23:27
2

Рецепт, на який зараз справжня лихоманка: як зробити мариновані лимони

Основні тези
  • Мариновані лимони можуть використовуватись у салатах, десертах та основних стравах для додання цитрусового смаку.
  • Вони легкі у приготуванні та нададуть стравам неймовірні цитрусові акценти. 

Цей делікатес точно стане вам у пригоді. Салати, десерти та навіть основні страви – вони всюди створюють особливий цитрусовий колорит.

Якщо ви полюбляєте цитрусові акценти, то просто мусите спробувати замаринувати лимони. Зробити це вкрай легко, а результат приємно здивує навіть вибагливих гурманів, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba

Читайте також "Маргарин – це радянізація": як цей продукт почали використовувати українці

Важливо! 

Для маринування вибирайте лимони з тонкою шкіркою, яскраві і важкі як для свого розміру. Вага і тонка шкірка свідчать про велику кількість соку у фрукті – ідеальна опція для маринування, радить портал Just homemade

Як замаринувати лимони? 

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 5

Інгредієнти
– 10 лимонів;
– сік 3 лимонів;
– сіль до смаку;
– 5 лаврових листків;
– вода до смаку. 

Приготування

  1. Лимони добре помийте та зробіть на кожному глибокі надрізи, не розрізаючи повністю.
  2. У середину кожного плоду насипте приблизно половину чайної ложки солі.
  3. Підготовлені лимони щільно викладайте в стерильну банку, додаючи по одній чайній ложці солі між шарами.
  4. Після цього покладіть лавровий лист, влийте свіжовичавлений лимонний сік і залийте гарячою кип’яченою водою так, щоб рідина повністю покривала лимони.
  5. Слідкуйте, щоб вони лежали щільно притиснутими один до одного.
  6. Банку герметично закрийте та залиште в прохолодному місці на два тижні для дозрівання.
  7. Після цього мариновані лимони готові до вживання.

Смачного!

Десерт з історією

  • Поміж приготуваннями спробуйте зробити баварський крем за рецептом Ольги Франко. 

  • Колись цей десерт був справжньою зіркою, а створив його "кухар кухарів" Марі-Антуан Карем.