Щоб не зіпсувати все своїми руками: топ-3 поширені помилки при заморожуванні продуктів
- Заморожування є ефективним методом тривалого зберігання продуктів.
- Поширені помилки можуть звести нанівець усі зусилля та витрати.
Заморожування – чудовий спосіб зберегти продукти на тривалий термін. Однак достатньо однієї прикрої помилки, щоб всі зусилля та гроші були витрачені намарно.
Насправді заморожування – один з найпростіших способів зберегти продукти. Достатньо уникнути кількох помилок, аби вони надалі були наче свіжі. Яких саме – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Цікаво Як перевірити яйце на "свіжість": 4 способи, які має знати кожен
Які є поширені помилки при заморожуванні?
- Заморожувати можна всі продукти
На перший погляд, це твердження виглядає правильно, та в реальності все зовсім інакше. Наприклад, ніжні овочі після розморожування будуть практично неїстівними.
Звісно, їх можна попередньо приготувати, однак такий експеримент навряд чи потішить хорошим результатом.
- Холод вбиває бактерії
Це найпоширеніший міф, через які продукти псуються в холодильнику. Овочі, фрукти та ягоди обовʼязково перед заморожуванням потрібно ретельно вимити. В іншому випадку вони не лише втратять смак, а й будуть небезпечними для здоровʼя.
- Термін зберігання – вічність
Морозилка – це не кріокамера. Холод гальмує процес псування, але не більше. Так, у вакуумних пакетах їжа зберігається довше, але не варто тримати її в морозилці більше кількох місяців.
Також є багато міфів щодо того, як перевірити якість меду. Пасічники розповіли секрет, який точно допоможе купити натуральний мед та не нарватися на підробку.