Жоден соус з ним не зрівняється: робимо домашній кетчуп

10 грудня 2024, 06:11
Читать новость на русском

Ароматні соуси – обов'язковий атрибут поруч із м'ясними стравами. І що може смакувати краще, аніж домашній кетчуп?

Звісно, у магазинах багато опцій соусів, і кетчупу зокрема, але ніщо не смакує так добре, як приготоване власними руками. 24 Канал пропонує переконатися у цьому самим та скористатися рецептом порталу Beszamel

Не пропустіть Три інгредієнти – і найсмачніше шоколадне печиво готове: рецепт, яким усі обмінюються

Рецепт домашнього кетчупу 

  • Час: 3 години 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 3 кілограми м’ясистих помідорів;
– 400 грамів ріпчастої цибулі;
– 6 зубчиків часнику;
– 3/4 склянки цукру;
– 1/2 склянки яблучного оцту;
– 1 столова ложка гострого перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– 1 столова ложка гострої гірчиці;
– 1 столова ложка солі. 

Приготування

  1. Спершу помідори потрібно бланшувати, зняти з них шкірку і нарізати шматочками.
  2. Цибулю та часник дрібно порізати.
  3. Помістіть усі інгредієнти у велику каструлю або глибоку сковороду і тушкуйте. Після цього протріть масу через сито, щоб видалити насіння.
  4. Протерті овочі поверніть на повільний вогонь, додайте спеції та оцет. Готуйте до потрібної густоти, що займе близько 2 – 3 години.
  5. Готову гарячу масу розлийте в стерилізовані банки й герметично закрийте.
  6. Для більшої безпеки можна пастеризувати: помістіть банки в каструлю з водою і кип'ятіть приблизно 10 хвилин.
  7. Після пастеризації дайте банкам охолонути протягом кількох годин.

Смачного!

Відповідь буде цікава для всіх: чи можна морозити дріжджове тісто.