Звісно, у магазинах багато опцій соусів, і кетчупу зокрема, але ніщо не смакує так добре, як приготоване власними руками. 24 Канал пропонує переконатися у цьому самим та скористатися рецептом порталу Beszamel.
Не пропустіть Три інгредієнти – і найсмачніше шоколадне печиво готове: рецепт, яким усі обмінюються
Рецепт домашнього кетчупу
- Час: 3 години 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 кілограми м’ясистих помідорів;
– 400 грамів ріпчастої цибулі;
– 6 зубчиків часнику;
– 3/4 склянки цукру;
– 1/2 склянки яблучного оцту;
– 1 столова ложка гострого перцю;
– 1 чайна ложка чорного перцю;
– 1 столова ложка гострої гірчиці;
– 1 столова ложка солі.
Приготування:
- Спершу помідори потрібно бланшувати, зняти з них шкірку і нарізати шматочками.
- Цибулю та часник дрібно порізати.
- Помістіть усі інгредієнти у велику каструлю або глибоку сковороду і тушкуйте. Після цього протріть масу через сито, щоб видалити насіння.
- Протерті овочі поверніть на повільний вогонь, додайте спеції та оцет. Готуйте до потрібної густоти, що займе близько 2 – 3 години.
- Готову гарячу масу розлийте в стерилізовані банки й герметично закрийте.
- Для більшої безпеки можна пастеризувати: помістіть банки в каструлю з водою і кип'ятіть приблизно 10 хвилин.
- Після пастеризації дайте банкам охолонути протягом кількох годин.
Смачного!
Відповідь буде цікава для всіх: чи можна морозити дріжджове тісто.