Люди шукатимуть приводу завітати до вас на чай: готуємо повітряний яблучний зефір
Джерело:
robimosirЧаювання з чимось солоденьким – це завжди унікальний ритуал. Це моменти, з яких складаються спогади про щастя, і смак десерту завжди вдало їх доповнює.
Зефір одразу виходить далеко не у всіх господинь. Це цілком нормально – десерт доволі "примхливий" та потребує терпіння.
Цікаво Ніжний, як хмаринка: готуємо повітряний рулет з вареним згущеним молоком
З цим рецептом шанси на успіх зростуть, і повірте – цей зефір такий дивовижний, що від гостей вам доведеться відбиватися.
Рецепт яблучного зефіру
Час: 1 година + застигання зефіру
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 125 грамів яблучного пюре (3 – 4 яблука);
– 70 грамів цукру;
– 1 яєчний білок;
сироп:
– 130 грамів цукру;
– 75 мілілітрів води;
– 2,5 чайні ложки агар-агару (5 грамів);
– цукрова пудра для посипки – за бажанням.
Приготування:
- Розріжте яблука навпіл, видаліть серцевини, але залиште шкірку, адже вона містить найбільше пектину. Викладіть яблука зрізом донизу та запікайте їх при 180°C від 15 до 25 хвилин, залежно від розміру. Яблука повинні стати м'якими та втратити форму.
- Подрібніть запечені яблука разом зі шкіркою за допомогою блендера. Протріть отримане пюре через сито. Вам знадобиться 125 грамів пюре, що відповідає приблизно 3 – 4 яблукам.
- З'єднайте яблучне пюре з цукром і нагрійте на малому вогні до кипіння. Прокип'ятіть 1 – 2 хвилини, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Дайте пюре охолонути — воно загусне та стане подібним на желе.
- До охолодженого пюре додайте білок і збийте міксером на високих швидкостях до утворення густої піни. Піна повинна посвітліти й утворити "дзьобики" на кінці вінчика — це ключовий момент. Переконайтесь, що маса стала густою і не спадає з вінчиків.
- Для приготування сиропу змішайте агар-агар з водою та цукром, поставте на середній вогонь. Коли сироп почне кипіти і пінитися, активно мішайте дерев’яною лопаткою, щоб агар-агар не прилипав до дна. Сироп має піднятися вдвічі, тому враховуйте це, вибираючи посуд.
- Сироп готовий тоді, коли з ложки стікає густа нитка, яка довго не падає. Потрібний час залежить від сили вогню, але зазвичай це займає 4 – 6 хвилин після початку кипіння.
- Вливайте сироп в пюре тонкою цівкою, помішуючи міксером на низькій швидкості. Маса стане більш об’ємною, але залишиться світлою. Не додавайте застиглі залишки сиропу, це зіпсує десерт.
- Збивайте масу ще 5 – 7 хвилин, щоб вона охолола, а агар-агар активувався. Готова маса буде схожа на крем — повітряна, липка та зручна для роботи.
- Перекладіть масу в кондитерський мішок і сформуйте половинки зефіру. Маса повинна бути густою і тримати форму, створюючи чіткі лінії. Дайте зефіру підсохнути впродовж 10 годин.
- Після висихання обваляйте половинки зефіру в цукровій пудрі та склейте їх між собою.
Смачного!
Лайфхак на все життя: як в рази прискорити варіння буряка.