З ним м'ясо та інші страви будуть ще кращими: готуємо грибний соус за давнім рецептом

23 вересня 2024, 22:56
Читать новость на русском

Джерело:

Haps

Грибний соус додає унікальних відтінків будь-яким стравам. Особливо він смакує із соковитим м'ясом та гарніром.

Цей рецепт дозволить відчути себе справжнім кулінарним професіоналом. У приготуванні цього соусу криється справжнє мистецтво здобути фантастичні смаки навіть з найпростіших інгредієнтів, переконує видання haps

Читайте також Три інгредієнти – і вишуканий десерт на вашому столі: як зробити молочні кульки

Рецепт грибного соусу

Час: 20 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 – 400 грамів печериць;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубчики часнику,
– вершкове масло,
– 1/3 склянки вершків 30%,
– сіль, перець, петрушка до смаку.

Приготування

  1. Почистіть гриби та наріжте їх пластинками. Подрібніть цибулю, а часник пропустіть через прес.
  2. На сковороді розігрійте столову ложку вершкового масла і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і трохи його підсмажте.
  3. Потім додайте гриби й обсмажуйте їх близько 7 хвилин, доки не випарується вся рідина.
  4. Приправте гриби сіллю і перцем. Додайте ще половину столової ложки вершкового масла й трохи підрум'яньте.
  5. Після цього додайте подрібнену петрушку та вершки. Ретельно перемішайте соус і тушкуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин. За потреби додайте сіль і перець.
  6. Подавайте готовий соус з макаронами, звареними аль денте, або з картоплею та м'ясом. 

Смачного!

Це можна зробити легко і швидко: як в мить зняти шкірку з помідорів.