З ним м'ясо та інші страви будуть ще кращими: готуємо грибний соус за давнім рецептом
23 вересня 2024,
22:56
Читать новость на русском
Джерело:
HapsГрибний соус додає унікальних відтінків будь-яким стравам. Особливо він смакує із соковитим м'ясом та гарніром.
Цей рецепт дозволить відчути себе справжнім кулінарним професіоналом. У приготуванні цього соусу криється справжнє мистецтво здобути фантастичні смаки навіть з найпростіших інгредієнтів, переконує видання haps.
Читайте також Три інгредієнти – і вишуканий десерт на вашому столі: як зробити молочні кульки
Рецепт грибного соусу
Час: 20 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 – 400 грамів печериць;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубчики часнику,
– вершкове масло,
– 1/3 склянки вершків 30%,
– сіль, перець, петрушка до смаку.
Приготування:
- Почистіть гриби та наріжте їх пластинками. Подрібніть цибулю, а часник пропустіть через прес.
- На сковороді розігрійте столову ложку вершкового масла і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте часник і трохи його підсмажте.
- Потім додайте гриби й обсмажуйте їх близько 7 хвилин, доки не випарується вся рідина.
- Приправте гриби сіллю і перцем. Додайте ще половину столової ложки вершкового масла й трохи підрум'яньте.
- Після цього додайте подрібнену петрушку та вершки. Ретельно перемішайте соус і тушкуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин. За потреби додайте сіль і перець.
- Подавайте готовий соус з макаронами, звареними аль денте, або з картоплею та м'ясом.
Смачного!
Це можна зробити легко і швидко: як в мить зняти шкірку з помідорів.