Чи правда, що солона вода закипає швидше: секрети варіння макаронів

8 листопада 2024, 08:44
Читать новость на русском

Макарони – чудовий гарнір, а з додаванням соусу це вже повноцінна страва. Проте, щоб правильно їх приготувати, слід знати кілька нюансів.

Для того, щоб отримати ідеально зварені макарони, необхідно дотримуватися певного алгоритму дій. Як їх зварити, щоб вони вмить зникли зі столу, розповідає 24 Канал.

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Коли додавати у воду сіль

Існує поширене припущення, що додавання солі у воду сприяє її швидшому закипанню, але це не зовсім так. Коли ви всипаєте сіль у воду, температура кипіння трохи підвищується. Це відбувається тому, що сіль змінює склад рідини, і для закипання потрібно більше тепла.

Під час нагрівання з’являється більше дрібних бульбашок, що може створювати ілюзію прискореного кипіння. Насправді ж сіль не пришвидшує цей процес – вона лише змінює температуру кипіння.

Їх люблять геть усі / Фото unsplash

Щоб зварити ідеальні макарони, додайте сіль у воду, коли вона вже закипить, але обов'язково перед тим, як додати пасту. Сіль поглинається макаронами під час варіння, що посилює їхній чудовий смак.

У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.

Як правильно варити макарони

Дотримуйтеся кількох основних правил: використовуйте велику каструлю з великою кількістю води, додавайте більше солі, ніж зазвичай, і звертайте увагу на час. Після того як додали макарони у воду, перемішайте їх, доки вода знову не закипить.

Встановіть таймер на одну хвилину менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці. Перевіряйте готовність на цьому етапі. Якщо ви надаєте перевагу пасті al dente, знімайте з плити. Якщо макарони ще будуть тушкуватися в соусі, вийміть їх навіть раніше.

Потім процідіть і ненадовго охолодіть, але не промивайте. Промивання вимиває крохмаль, який допомагає соусу прилипати до макаронів. Замість цього можна додати трохи оливкової олії.

Подавайте з макаронами: як приготувати курку з гарбузом.