Закарпатські кіфлики: старовинна випічка на Різдво

30 листопада 2024, 01:23
Читать новость на русском

Кіфлики – це традиційна закарпатська випічка, яку подають на Різдво. Цей смаколик слугує чудовою ілюстрацією гармонії тіста та начинки.

Їх готують із горіхами, вишнями або навіть експериментують із іншими смаками. Ці рогалики – справжній символ домашнього затишку. Як їх приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ВВС.

Цікаво Що приготувати на Андрія: старовинний рецепт калити

Рецепт кіфликів

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для тіста:
– 500 грамів борошна;
– 250 грамів вершкового масла;
– 4 жовтки;
– 150 грамів сметани;
– 2 столові ложки цукру;
– дрібка солі;
для горіхової начинки:
– 250 грамів волоських горіхів;
– 4 білки;
– 1 столова ложка цукру;
для вишневої начинки:
– 200 грамів вишень;
– 50 грамів цукру;
для посипки:
– 100 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. Для тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
  2. Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
  3. Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
  4. Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
  5. Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
  6. Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
  7. Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
  8. Дістаньте тісто з холодильника та розділіть на 5 частин.
  9. Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8 – 12 сегментів-трикутників.
  10. Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи із широкої частини.
  11. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  12. Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20 – 30 хвилин.
  13. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.

Як приготувати імбирне печиво: рецепт, який повторить кожен.